Domkyrkoförsamlingen är den största katolska församlingen i Sverige med över 9000 registrerade medlemmar. Drygt 2000 personer besöker någon av de sex söndagsmässorna. Varje vardag firas morgonmässa med ett besöksgenomsnitt på ca 20 - 30 personer, varje kväll hålls kvällsmässa samt varje lördagskväll rosenkransbön. I församlingen arbetar både präster, ordenssystrar och lekmän som kompletterar varandra i sin tjänst för kyrkan. Domkyrkofösamlingens område omfattar: Stockholm 116-120, Enskede Gård, Årsta, Enskededalen, Johanneshov, Enskede, Farsta, Bandhagen, Älvsjö, Hägersten, Bagarmossen, Skarpnäck, Sköndal, Huddinge, Skogås, och Trångsund.

Domprost
Församlingens kyrkoherde sedan 2001 är monsignore Marian Jancarz. Tidigare kyrkoherde i Helsingborg och ursprungligen från Krakow. En domkyrkokaplan samt ytterligare präster för speciell själavård samt Serafimsystrar verkar även vid domkyrkan

Församlingskaraktär
Församlingens medlemmar kommer från ett stort antal länder. Gudstjänster, föreningsliv, samkväm, kör - och ungdomsverksamhet präglas av mötet mellan olika folkgrupper.

Katolskt centrum
Kvarteret runt domkyrkan är nu ett katolskt centrum där biskopen har sin bostad och sina ämbetslokaler.

Domprost monsignore Marian Jancarz