Påvens besök

En hälsning från Biskop Anders

Påvens Franciskus’ besök i Lund-Malmö 31.10-1.11 2016

Kära bröder och systrar!
Som ni alla vet kommer den helige fadern Franciskus till vårt land för att delta i en ekumenisk högtid i Lund-Malmö den 31 oktober och sedan fira mässa med oss i Malmö den 1 november på Alla helgons dag. Vi är glada och tacksamma för detta och ser det som en nåd för vår Kyrka, ja, för alla kristna och hela vårt land. Jag ber er alla att be om den Helige Andes nåd, så att detta besök stärker oss i tron, hoppet och kärleken och inspirerar oss att efterfölja Jesus ännu trognare tillsammans med alla döpta i vårt land.
Det är min förhoppning att alla som har möjlighet kan vara med och få delta i detta historiska skeende. Det kan ännu finnas enstaka biljetter till det ekumeniska eventet på Malmö Arena den 31 oktober. Till mässan på Swedbank Stadion den 1 november räknar vi med att alla som vill kan få biljetter. Jag hoppas att alla våra församlingar och missioner gör vad de kan för att underlätta för de troende att delta i mässan. På så sätt kan många visa den helige fadern sin trohet och få hans hjälp att växa i kärlek till Kristus. Biljetterna till mässan är gratis. Samtidigt ber vi dem som har möjlighet att bidra till besökets kostnader bg: 594-7205 märk talongen ”påven”.  Eftersom många präster kommer att fira mässan med påven i Malmö på Alla helgons dag, medges också möjligheten att fira samma högtid lördag den 4 november i alla våra församlingar.
                        Med min välsignelse och förbön!
Stockholm, S:t Franciskus’ dag 4.10.2016
                                +Anders Arborelius ocd